Wicky van Zelst

In 2010 ben ik afgestudeerd in Amsterdam als fysiotherapeut en in 2015 als master musculoskeletaal (manuele therapie) in Enschede.  Het bijzondere van deze opleiding is dat het eerste half jaar gericht is op manuele therapie, het tweede halfjaar op sportfysiotherapie en er daarna een keuze gemaakt wordt voor de opleiding manuele therapie of sportfysiotherapie. Ik heb gekozen voor het vervolg in de manuele therapie maar door het extra half jaar sportfysiotherapie en mijn eigen sportieve achtergrond heb ik ook veel ervaring in het behandelen van sporters. Na een aantal jaar in loondienst te hebben gewerkt in Amsterdam-Noord ben ik werkzaam geweest in een maatschap bij Fysiotherapie de Wit. Na een paar jaar bleef toch de wens om zelf een praktijk te starten, in combinatie met een gezin kwam het idee voor een praktijk aan huis. Zo is eind 2020 de verbouwing begonnen voor een praktijkruimte aan huis. 

Al na het afronden van mijn opleiding in 2010 ben ik begonnen met mij te specialiseren in het behandelen van schouderklachten, het is een complex gewricht, dit maakt de behandeling een uitdaging en zeer interessant! Mijn interesse is de tien jaar daarna alleen maar verder gegroeid en inmiddels heb ik vele bijscholingen gevolgd voor het optimaal behandelen van schouderklachten. Daarnaast  wordt er tijdens de opleiding manuele therapie veel aandacht besteed aan behandeling van de gehele wervelkolom waardoor ik ook nek- en rugklachten dagelijks behandel. Dit zorgt ervoor dat u bij Ara Fysiotherapie terecht kunt voor behandeling van diverse klachten. Omdat ik mij graag wil blijven ontwikkelen heb ik de afgelopen twee jaar cursussen gevolgd voor onderzoek en behandeling van duizeligheidsklachten, een hele ander stukje fysiotherapie. 

Ik ben alleen werkzaam in de praktijk, dit heeft als voordeel dat u altijd gezien wordt door dezelfde therapeut en dat de zorg kleinschalig en volledig afgestemd is op uw behandeling. Ik behandel alleen klachten waarin ik in gespecialiseerd ben, in en rondom IJmuiden zijn er samenwerkingen met andere therapeuten die uw klachten kunnen behandelen indien dit bij mij niet mogelijk is. 

In mijn vrije tijd besteed ik veel aandacht aan sport en heb ik inmiddels verschillende marathons en triathlons volbracht. Niet op een hoog niveau, maar op mijn eigen tempo, dit motiveert mij anderen ook hun grenzen op te zoeken. Naast deze sporten behoren ook snowboarden, skiën en fitness, reizen en koken tot mijn hobby’s. Samen met mijn man heb ik in 2017 een boek uitgebracht ‘Als je tijdens een halve triathlon ingehaald wordt door je vrouw’. In dit boek staan tips voor het volbrengen van een triathlon en ervaringen van de trainingsperiode van de halve triathlon van Almere in 2017. Op dit moment staat het sporten op een iets lager pitje door de komst van mijn zoon in 2019 en dochter in 2021. 

BIG-nummer 49913424704

| Ara fysiotherapie | Kromhoutstraat 62 | 1976 BM IJmuiden |
| 06 - 51502846 | info@arafysiotherapie.nl | KvK-nummer: 78169690 |
Copyright 2024