Samenwerkingen

Voor behandeling van uw klacht is vaak een goede samenwerking van belang. Goed overleg met de huisarts of de specialist over uw behandelplan kan er voor zorgen dat er sneller een effectief behandelplan opgesteld wordt. Daarnaast zijn niet alle klachten met fysiotherapeuten te verhelpen of is een multidisciplinaire samenwerking nodig.

Ara Fysiotherapie heeft een samenwerking met onder andere: 
 


Ziekenhuis Spaarne Gasthuis, op de verschillende locaties van het Spaarne Gasthuis werken meerdere specialisten zoals orthopeden, neurologen, revalidatieartsen en reumatologen. Indien nodig is er contact met de specialisten over verdere diagnostiek of uw behandelplan. Via het Schoudernetwerk Kennemerland is er regelmatig overleg en scholing met de orthopedisch chirurgen van het Spaarne Gasthuis. 
 


Het Rode Kruis ziekenhuis is één van de ziekenhuis waar veel patiënten terecht komen voor diagnostiek of behandeling. Net als bij het Spaarne Gasthuis is er voornamelijk overleg met de werkzame orthopeden, neurologen, revalidatieartsen en reumatologen. Ook in het Rode Kruis Ziekenhuis zijn de orthopeden betrokken bij het Schoudernetwerk Kennemerland. 
Praktijk fysiotherapie de Wit is gelegen in de Scheldestraat, hier zijn vier werkzame fysiotherapeuten met o.a. specialisaties in kinderfysiotherapie psychosomatische therapie. Omdat Ara Fysiotherapie, niet alle klachten behandeld en niet alle specialisaties aanbiedt is er nauw contact met de collega’s van Fysiotherapie de Wit. Patiënten kunnen bijvoorbeeld hier terecht voor hart- en longrevalidatie. Wanneer door afwezigheid uw behandeling bij Ara Fysiotherapie niet voortgezet kan worden zullen de collega’s bij de Wit, na een overdracht, u verder helpen.  
 

In Driehuis is podotherapeut Erica Last werkzaam, zij doet diagnostiek door middel van o.a. echografie en kan voor u op maat zooltjes maken. Het kan voorkomen dat alleen fysiotherapie niet voldoende is om uw klachten te verhelpen. Dit kan zijn bijvoorbeeld bij enkel-, knie-, heup- of rugklachten. 


Wicky Bakker-van Zelst is aangesloten bij het Schoudernetwerk Nederland, dit netwerk is onderverdeeld is regionale netwerken, IJmuiden valt onder Schoudernetwerk Kennemerland. Samen met andere fysiotherapeuten, huisartsen en orthopeden wordt er door middel van dit netwerk geprobeerd schouderklachten zo effectief mogelijk te behandelen. Aangesloten therapeuten volgen verplichte scholing en komen vier keer per jaar bij elkaar voor kennisoverdracht en casusbesprekingen. 

| Ara fysiotherapie | Kromhoutstraat 62 | 1976 BM IJmuiden |
| 06 - 51502846 | info@arafysiotherapie.nl | KvK-nummer: 78169690 |
Copyright 2024